Search:
Title Image

Bulkgoederen

Bulkgoederen

De bulkgoederen industrie kenmerkt zich door lange bedrijfstijden en vaak zware omstandigheden voor wat betreft stof, blootstelling aan de elementen en soms agressieve of explosieve omgevingen.

Afhankelijk van het project worden dergelijke zaken vooraf besproken en worden er in overleg afspraken gemaakt over de toe te passen aandrijvingen, IP-klasse, materiaal van de aandrijving, ATEX keur, coatingsklasse en meer.

Specifiek voor deze markt komen trommelmotoren, motorreductoren, elektromotoren en wormwielreductoren in aanmerking. Typische applicaties zijn transportbanden, doseersluizen, pompen voor (zand/watermengels) e.d.

Mogelijkheden voor Bulkgoederen industrie:

verzwaarde IP klasses en coatings

afhankelijk van de omgeving aluminium, gietijzer en/of rvs

ATEX keuren voor zowel de elektromotoren als de reductoren

op de applicatie afgestemde service factoren

trommelmotoren, elektromotoren, motorreductoren, wormwielreductoren, lineaire aandrijvingen, heavy duty tandwielkasten en meer

Trommelmotoren

Trommelmotoren

Trommelmotoren voor de bulkindustrie zijn speciaal ontworpen voor deze toepassingen en zijn optimaal afgestemd…

meer info
Motorreductoren

Motorreductoren

Motorreductoren kunnen door hun vele mogelijkheden uitstekend worden toegepast in de bulkindustrie…

meer info
elektromotor

Elektromotoren

Elektromotoren vormen de betrouwbare en energiezuinige krachtbron voor de verscheidene aandrijvingen…

meer info
Heavy Duty Tandwielkasten

Heavy Duty Tandwielkasten

Grote zware transportbanden met vele draaiuren vormen het toepassingsgebied voor Heavy Duty Tandwielkasten in de Bulkindustrie…

meer info

De bulkindustrie vormt een belangrijke klantengroep bij Euronorm Drive Systems. Euronorm heeft de kennis en ervaring om u te ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes op het vlak van de aandrijving. Uiteraard zijn er ook voldoende tekeningen en 3D modellen beschikbaar voor een vlot en soepel engineeringsproces

De kwaliteit van de aandrijving wordt gegarandeerd door uitsluitend onder UNI EN ISO 9001:2008 te produceren. Toegeleverde materialen worden ook streng gecontroleerd en gekozen op hun bewezen kwaliteit. Het gebruik van A-merk slijtdelen zoals NSK lagers en Simrit oliekeerringen, fijn bewerkte onderdelen en de toepassing van nauwkeurig geharde en geslepen tandwielen (grade 6) garanderen een lange levensduur, minimaal geluidsniveau en een hoge efficiency.

Euronorm houdt zeer veel wormwielkasten en motorreductoren op voorraad en kan deze snel leveren. Daarnaast is er een zeer ruime beschikbaarheid van diverse motoren en andere aandrijvingen. Ook is Euronorm in staat om in eigen werkplaats modificaties te doen, aandrijvingen te assembleren en in kleur te spuiten conform de wens van de klant. Dit alles binnen beperkte tijd en uit voorraad.